کتاب های نشر مخاطب - کتاب های تخصصی حقوق و علوم سیاسی

  

درآمدي بر جامعه‌شناسي سياسي

  • نوع: ترجمه
  • مولف: توماس جانوسکي رابرت آر. آلفورد الکساندر ام. هيکس ميلدرد اي. شوارتز
  • مترجم: نوذر نظري
  • ناشر: نشر مخاطب
  • تعداد صفحات: 455
  • سال انتشار: 1396
  • شابک: 978-600-5750-53-9
  • قیمت: 36000 تومان
تماس
درآمدي بر جامعه‌شناسي سياسي
تاریخ ایجاد: 1397/01/05 آخرین ویرایش: 1397/01/05 بازدید: 6113

معرفی کتاب درآمدي بر جامعه‌شناسي سياسي

سخن مترجم

اثر پيش رو ترجمه‌اي است از اثر چند جلدي (The Handbook of Political Sociology states, civil societies, and Globalization)، کتاب راهنماي جامعه‌شناسي سياسي، که به قلم چندين تن از صاحب نظران اين حوزه در قالب مقالات متعدد به نگارش درآمده و به همت توماس جانوسکي، الکساندر هيکس و ميلدرد اي. شوارتز، گردآوري، تدوين و ويرايش شده است. اين اثر در قالب يک مقدمه که به بررسي جامعه¬شناسي سياسي و چالش‌هاي پيش روي آن در هزاره سوم و اهميت و جايگاه اثر حاضر در بررسي نظريه‌هاي جامعه‌شناسي‌سياسي‌مي پردازد و نيز پنج بخش با عناوين زير و در قالب فصول مجزا به زيور طبع آراسته شده است: 
بخش اول با عنوان نظريه‌هاي جامعه¬شناسي سياسي به موضوعات (قانون شکني و قانونگذاري)، (نوتکثرگرايي و نو¬کارکردگرايي)، (تئوري‌هاي تضاد)، (فرهنگ، دانش و سياست)، (نظريه‌هاي فمنيستي)، (پساساختارگرايي و تئوري گفتمان)، (تئوري‌هاي انتخاب عقلاني) و (نظريه‌هاي نژاد) مي‌پردازد.
بخش دوم تحت عنوان جامعه مدني: ريشه‌هاي فرايندها و کنش سياسي، به مباحث زير مي‌پردازد: (پول، مشارکت و راي گيري، شکاف‌هاي اجتماعي و سياست انتخاباتي)، (افکار عمومي، ديدگاههاي سياسي و ايدئولوژي)، (ناسيوناليسم در رويکرد مقايسه¬اي)، (احزاب سياسي: زيرساخت‌هاي اجتماعي، سازمان و محيط زيست)، (گروه‌هاي ذي¬نفوذ سازمان يافته و شبکه‌هاي سياست‌گذاري)، (کنترل شرکتي، قدرت و روابط بين شرکتي)، (جنبش‌هاي اجتماعي، تغيير اجتماعي)، (به سوي جامعه¬شناسي رسانه‌هاي مدرن).
بخش سوم با عنوان دولت و اعلان‌هاي آن، حاوي مقالاتي با عناوين زير است: (چارچوب دولت و دولت‌سازي در اروپا)، (گذارها به دموکراسي)، (انقلاب‌ها و جنبش‌هاي انقلابي)، (رژيم‌ها و رضايت)، (نظريه‌ها و کارکردهاي کورپوراتيسم نو)، (سياست غير دموکرتيک در قرن بيست و يکم و فراسوي آن)، (بوروکراسي دولتي، سياست و سياست‌گذاري‌ها).
بخش چهارم با عنوان سياست‌گذاري‌هاي دولتي و نوآوري، مقالات زير را در خود جاي داده است: (پنج مطالعه مقايسه‌اي تاريخي از سياست‌گذاري عمومي و دولت رفاه)، (زنان، جنسيت و سياست‌هاي دولتي)، (سياست‌هاي مربوط به سياست‌گذاري نژادي)، (جنگ، نظاميگري و دولت‌ها: نقاط کور و روشن جامعه¬شناسي سياسي)، 
بخش پنج نيز با عنوان جهاني شدن و جامعه¬شناسي سياسي، حاوي مقالات زير است:
 (جهاني شدن)، (اقتصاد دولتي و سياست‌گذاري اجتماعي در سرمايه داري جهاني)، (سياست مهاجرتي و يکپارچگي ملي)، (جهاني شدن ضد هژمونيک: جنبش‌هاي اجتماعي گذار در اقتصاد سياسي جهاني معاصر).
با عنايات و دلگرمي‌هاي مديران محترم انتشارات مخاطب جناب آقاي دکتر روح‌الله طالبي آراني، بخش اول اين اثر توسط اينجانب به فارسي برگردانده شد و همت بر آن است اگر عمري باقي بود بقيه بخش‌ها در قالب دو مجلد ديگر ترجمه شود. باورم بر اين است که چنين اثر جامعي تا حدودي عطش دانشجويان و مشتاقان مباحث تئوريک جامعه¬شناسي سياسي را مرتفع خواهد ساخت اگر که کم و کاستي‌هاي ترجمه را که همگي به دانش محدود اينجانب برمي‌گردد از آن بزداييم و اين ميسر نمي¬شود مگر با همت، ياري و ارائه تجارب، پيشنهادات و انتقادات سازنده اصحاب صاحب¬نظر و خوانندگان عزيز تا در چاپ‌هاي بعدي به غناي اثر کمک کند. در اين راه دست ياريتان را با کمال مسرت مي‌فشارم.

نوذر نظري 
 



پيش درآمد

کاملاٌ به طرزي غير مترقبه و حزن انگيز، همکار نويسنده ما رابرت آلفورد به علت سرطان لوزالمعده در 14 فوريه سال 2003 در سن 74 سالگي از دنيا رفت. مي‌خواهم نکاتي را درباره او بيان کنم. باب در حوالي سيراس در کاليفرنيا، جايي که والدين او يک مزرعه پرورش دام در منطقه آوري در نزديکي آنجلس کمپ داشتند و با خاطرات مربوط به جشن قورباغه پراني بزرگ شد. قد باب بيش از شش فوت بود و عاشق قدم زدن در جنگل، باغات ميوه و کوهستان بود. او از دبيرستان برت هارد در ييلاق خوش آب و هوايي در کاليفرنياي شمالي فارغ التحصيل شد و در سال 1946 وارد دانشگاه کاليفرنيا در برکلي شد. او مديريت استيلز هال را به عهده گرفت و در مجموعه آموزش تفريحي شبانه روزي دانشگاه و اتحاديه کارگران جوان به صورت عضو فعال در آمد. او مرتباٌ در گروه ميوزيک چمپر (اتاق موسيقي) برکلي، پيانوي کلاسيک مي‌نواخت. باب در مقطع فوق ليسانس در رشته جامعه‌شناسي در دانشگاه کاليفرنيا در طول روزهاي جنجال برانگيز سوگند وفاداري، آغاز به کار کرد و به جاي اتمام اين دوره در سال 1951 دانشگاه را ترک گفت. 
باب در سال 1952 در کارخانه کاميون‌سازي اينترنشنال هاروستر در امريويل کاليفرنيا شروع به کار کرد. باب بلانر که يک کمک کارگر بود اولين ملاقاتشان را چنين توصيف مي‌کند. «او از يک عينک حفاظ دار براي حفاظت از چشمانش و يک پيش بند خاکستري يا يک روپوش بر روي لباس‌هايش به منظور حفاظت در مقابل ذرات فلزاتي استفاده مي‌کرد که از کاميون‌هاي ديزلي پخش مي‌شدند. باب به عنوان پيشکار مغازه کار مي‌کرد و به همراه بلانر و ديگران، اتحاديه کارگران صنعت خودروسازي، (يو.اي.دابليو)، را بيش از پيش به سمت جناح چپ هدايت مي‌کرد. راجر فريدلند و باب بلونر اعلام مي‌کنند که بعد از سخنراني مخفي خورشچف که به بيان جزئيات دقيق جنايات استالين، از جمله اعدام دشمنان مظنون که در واقع کمونيست‌هاي